Περίμενε, καφές Espresso δεν είναι;
Ναί! Επειδή ο καφές είναι το υγρό που εξάγεται από τον κόκκο και όχι η μέθοδος παρασκευής του, θεωρείται τεχνικά καφές. Η κύρια διαφορά μεταξύ του εσπρέσο και του καφέ δεν είναι οι κόκκοι, αλλά οι διαδικασίες άλεσης και παρασκευής, επομένως όλοι οι εσπρέσο είναι καφές, αλλά δεν είναι όλοι οι καφέδες εσπρέσο.
Κάθε μεγάλη διαφορά μεταξύ καφέ και εσπρέσο
1. Μέθοδος παρασκευής
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του εσπρέσο και του καφέ; Όταν πρόκειται για αυτό, η μέθοδος παρασκευής του εσπρέσο είναι αυτό που τον ξεχωρίζει πραγματικά. Άλλες μέθοδοι παρασκευής χρειάζονται χρόνο, επειδή βασίζονται στο αργό φιλτράρισμα του ζεστού νερού μέσω του κατακάθιου καφέ σας. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν μερικά λεπτά ανάμεσα σε εσάς και τον φρέσκο καφέ.
Οι μηχανές εσπρέσο ασκούν πίεση και εκτοξεύουν νερό που σχεδόν βράζει μέσα από λεπτοαλεσμένους κόκκους καφέ συσκευασμένους σε κέικ. Αυτή η μέθοδος παρασκευής εσπρέσο σας προσφέρει ένα πολύπλοκο, αρωματικό και γεμάτο καφεΐνη σφηνάκι καφέ σε λιγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα.
Παρά τις διαφορές στην πίεση μεταξύ των μεθόδων παρασκευής καφέ και εσπρέσο, μοιράζονται μια πολύ σημαντική ομοιότητα: τη θερμοκρασία παρασκευής. Η ιδανική θερμοκρασία παρασκευής για κάθε καφέ είναι μεταξύ 195 και 205 βαθμούς Φαρενάιτ.
2. Γεύση
Η επόμενη ερώτησή σας είναι πιθανώς «η γεύση του εσπρέσο είναι διαφορετική από τον καφέ;» και γι' αυτό, λέμε ότι αξίζει να σημειωθεί ότι ο εσπρέσο και ο καφές έχουν στην πραγματικότητα λίγο διαφορετική γεύση.
Ένα σφηνάκι εσπρέσο τείνει να υπερηφανεύεται για μια πιο τολμηρή γεύση από μια κούπα με σταγόνες. Αυτό οφείλεται πιθανώς στο ότι δεν είναι φτιαγμένο με φίλτρο, επομένως δεν χάνεται κανένα από τα γεμάτα γεύση λάδια. Ο καφές σταγόνας, από την άλλη πλευρά, είναι λιγότερο έντονος.
3. Πίεση
Ο μοχλός μιας μηχανής εσπρέσο είναι ο διακόπτης για την καθαρή μαγεία του καφέ. Η υψηλή πίεση δεν είναι μόνο ο ακρογωνιαίος λίθος της γρήγορης παρασκευής, αλλά βοηθά επίσης στην ανάπτυξη της κρέμας και στη διασπορά των πλούσιων ελαίων καφέ στο τελικό σφηνάκι εσπρέσο.
Ο φιλτραρισμένος καφές βασίζεται στη βαρύτητα για να διώξει το νερό μέσα από τον αλεσμένο καφέ για να φτιάξει τη java σας. Εάν χρησιμοποιείτε κατσαρόλα Moka ή ακόμα και γαλλική πρέσα, η πραγματική πίεση που ασκείται στο νερό και τον καφέ είναι αμελητέα όταν μετράτε σε ατμοσφαιρικές μπάρες.
Πολλές μηχανές εσπρέσο προκαθορίζονται σε εννέα μπάρες, που ισοδυναμεί περίπου με 130 λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα (PSI). Για να βάλετε αυτόν τον αριθμό σε προοπτική, θα χρειαστεί να βουτήξετε σχεδόν 300 πόδια βαθιά στον ωκεανό για να δοκιμάσετε τη βέλτιστη πίεση του εσπρέσο.
Φορητή μηχανή καφέ Outin Nano είναι η κορυφαία στον κλάδο αντλία πίεσης 20 Bar που παρασκευάζει καφέ με απίστευτη κρέμα που είναι συγκρίσιμη με οποιαδήποτε μηχανή πάγκου, προσφέροντας έναν μεταξένιο εσπρέσο με απαλή γεύση, όπως ακριβώς να έχετε έναν barista μαζί σας ανά πάσα στιγμή.
Είναι ένας τόνος πίεσης και εξηγεί γιατί ο εσπρέσο παρασκευάζεται τόσο έντονα τόσο γρήγορα.
4. Αλεσμένος Καφές VS Εσπρέσο Αλεσμένος
Μετά την πίεση, το μέγεθος του κόκκου καφέ είναι πρωταρχικό. Συνιστούμε γενικά φρέσκους, μεσαίου αλεσμένους κόκκους όταν παρασκευάζετε τον καφέ σας με φίλτρο σταγόνων ή διήθηση.
Όταν φτιάχνετε καφέ σε γαλλική πρέσα, ρυθμίζοντας το μύλο σας να κάνει χοντρό αλεσμένο αλεύρι θα επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ της απελευθέρωσης νόστιμων γεύσεων καφέ χωρίς σπατάλη ή διάλυση των σωματιδίων - ο υπερβολικός κορεσμός στο άλεσμα κάνει τον καφέ πιο πικρό.
Αλλά ο εσπρέσο είναι διαφορετικός. Οι ιδιότητες του κέικ καφέ, που ονομάζεται επίσης κρεβάτι καφέ, καθορίζουν πόσο καλά εκχυλίζεται ο εσπρέσο. Το μικρότερο άλεσμα εκθέτει περισσότερη επιφάνεια των φασολιών στο νερό. Αυτό σημαίνει πιο αποτελεσματική παρασκευή μέσω της σύντομης διαδικασίας έγχυσης.
Φυσικά, οι χοντροί που είναι πολύ λεπτοί μπορεί να φράξουν ή να επιβραδύνουν την παρασκευή. Αυτό συμβαίνει επειδή το κρεβάτι του καφέ φουσκώνει όταν εκτίθεται σε νερό, χάρη στην πίεση και τους αδιάλυτους υδατάνθρακες με βάση τη ζάχαρη που αναπτύχθηκαν κατά το ψήσιμο.
Επομένως, είναι μια καλή ισορροπία μεταξύ μικρού και μεσαίου αλεύματος όταν παρασκευάζετε εσπρέσο.
5. Μέγεθος σερβιρίσματος
Μια άλλη διαφορά μεταξύ του εσπρέσο και του καφέ φαίνεται στο μέγεθος της μερίδας. Το μέσο μέγεθος ενός φλιτζανιού καφέ είναι 8 ουγγιές, αλλά ένα τυπικό σφηνάκι εσπρέσο είναι μόνο μία ουγγιά. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εσπρέσο είναι πιο παχύρρευστος και πιο συμπυκνωμένος από τον κανονικό καφέ, οπότε με τόσο τολμηρή γεύση, το λιγότερο είναι σίγουρα περισσότερο.
6. Ανατομία ενός σφηνάκι εσπρέσο
Εάν είστε Ιταλός ή έχετε περάσει χρόνο σε ένα espresso bar (ναι, υπάρχουν!), ξέρετε πώς μοιάζει με ένα σφηνάκι εσπρέσο.
Παραδοσιακά, αυτό το σκούρο παρασκεύασμα σερβίρεται σε ένα ανεπιτήδευτο κύπελλο Κίνας που χωράει μόλις 50 χιλιοστόλιτρα (περίπου 1,6 ουγγιές). Σωστά προετοιμασμένο, καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα καφέ, αφρώδη κρέμα ή το ιερό δισκοπότηρο του αφρού καφέ.
7. το Crema
Αυτός ο απολαυστικός αφρός είναι ο κύριος οπτικός δείκτης ενός καλά εκχυλισμένου σφηνάκι εσπρέσο. Όταν το νερό υπό πίεση εισέρχεται με δύναμη στο κέικ καφέ, πιστεύεται ότι συμβαίνουν διάφορες αντιδράσεις:
Πιο ευαίσθητα έλαια καφέ αναμειγνύονται με το ζεστό νερό.
Η έκθεση στην πίεση απαερώνει τα φασόλια, πράγμα που σημαίνει ότι το διοξείδιο του άνθρακα που παγιδεύεται από τη διαδικασία ψησίματος διαφεύγει.
Τα διττανθρακικά ιόντα στο νερό υφίστανται μια χημική αντίδραση από την ξαφνική έκθεση σε ένα εξελισσόμενο pH του κέικ καφέ.
Η ξαφνική αλλαγή από περιβάλλον υψηλής πίεσης (το μηχάνημα) σε περιβάλλον χαμηλής πίεσης (το φλιτζάνι) επιτρέπει στο διοξείδιο του άνθρακα να διαπεράσει τα τοιχώματα των κυττάρων του εσπρέσο και να σχηματίσει φυσαλίδες.
Όλες αυτές οι δυνάμεις ενώνονται για να δημιουργήσουν το ανώτερο στρώμα του σφηνάκι εσπρέσο. Γενικά, η κρέμα μπορεί να κρέμεται για περίπου 40 λεπτά — υποθέτοντας ότι η λήψη σας διαρκεί τόσο πολύ. Άλλωστε, ο εσπρέσο είναι ιταλικός για εκφρασμένος, καθώς σε αυτόν τον εσπρέσο φτιάχτηκε για να τον πιείτε αμέσως μετά την παρασκευή του.
Αφήστε ένα σχόλιο
Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το hCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών του hCaptcha.