Τι είναι το Crema;
Μπορεί να έχετε ακούσει τον όρο «crema» να χρησιμοποιείται πριν, αλλά δεν είστε σίγουροι για τι μιλούσαν όλοι αυτοί οι barista. Ή ίσως είστε περίεργοι για το τι κάνει το επάνω μέρος ενός σφηνάκι εσπρέσο να μοιάζει με την αφρώδη αισθητική μιας μπύρας Guinness.
Το Crema είναι το αφρώδες χρυσοκαφέ επάνω στρώμα του καφέ expresso. Όταν ανακινείται, έχει αποτέλεσμα σαν κρέμα. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, υπάρχουν πυκνές τρύπες. Αυτό είναι το μυστικό για την απαλή και απαλή γεύση.
Τότε πού προέρχεται από την Crema;
Το νερό, όταν θερμαίνεται και υπό πίεση, εξάγει τις διαλυτές ουσίες από το στρώμα σκόνης καφέ, μια διαδικασία που γαλακτωματοποιεί τα λίπη και τα έλαια που υπάρχουν φυσικά στον καφέ. Ταυτόχρονα, οι φρεσκοκαβουρδισμένοι κόκκοι καφέ είναι πλούσιοι σε διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο συμπιέζεται και λιώνει στον καφέ κατά τη διαδικασία παρασκευής του καφέ.
Όταν το ζεστό νερό περνά μέσα από το κέικ καφέ και βγαίνει από το μπολ με σκόνη, μπορεί γρήγορα να επιστρέψει από τις 9 ατμόσφαιρες στην κανονική πίεση 1 ατμόσφαιρας. Λόγω του διακένου πίεσης, το διοξείδιο του άνθρακα διαστέλλεται και τα λάδια περιβάλλουν το διοξείδιο του άνθρακα στη διαδικασία, σχηματίζοντας αφρό. Ταυτόχρονα, η μαύρη ουσία του καφέ συγκεντρώνεται γύρω από το διοξείδιο του άνθρακα, προάγοντας την επιφανειακή τάση και καθιστώντας τον αφρό που σχηματίζεται πιο σταθερό. Τέλος, το λάδι, που είναι πιο ελαφρύ από το νερό, δημιουργεί αυτό το παχύ στρώμα λαδιού στην επιφάνεια του καφέ.
Πώς να φτιάξετε την τέλεια κρέμα;
Γενικά, η καλή κρέμα είναι συνήθως ένα λεπτό στρώμα περίπου το 1/4 του υγρού καφέ που μπορεί να διαρκέσει για αρκετά λεπτά.
Οι κύριοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το expresso crema:
Θερμοκρασία νερού. Το νερό που είναι πολύ κρύο θα παράγει μια ξινή γεύση και συχνά ένα πιο ανοιχτό χρώμα κρέμας. Το νερό που είναι πολύ ζεστό θα κάψει το λάδι του καφέ, δημιουργώντας σκούρες κηλίδες στην κρέμα και δημιουργώντας καφέ με πικρή γεύση. Η κρέμα μπορεί να σας πει πόσο καλή ήταν η εκχύλισή σας, γι' αυτό δώστε της προσοχή.
Χονδρότητα του άλεσης. Η σωστή μέθοδος άλεσης είναι το κλειδί για να φτιάξετε την καλύτερη κρέμα. Κατά προτίμηση, το άλεσμα είναι αρκετά λεπτό ώστε να κοπεί το έδαφος (30 λίβρες πίεσης) δίνοντας 25 δευτερόλεπτα.
Πίεση ράβδου. Αυτό θα κρίνει και την ποιότητα του καφέ. Όταν το ζεστό νερό διαποτίζει το αλεσμένο καφέ, το νερό αντιδρά και γίνεται υπερκορεσμένο με CO2. Όσο υψηλότερη είναι η ατμοσφαιρική πίεση (μπάρες) που εφαρμόζεται στο έδαφος, τόσο πιο έντονη είναι αυτή η επίδραση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παίρνετε κρέμα σε εσπρέσο, αλλά όχι σε καφέ. Εξοπλισμένο με αντλία πίεσης 20 Bar, Η φορητή ηλεκτρική μηχανή εσπρέσο νανο παρασκευάζει καφέ με απίστευτη κρέμα που είναι συγκρίσιμη με οποιαδήποτε μηχανή πάγκου, παρέχοντας έναν μεταξένιο εσπρέσο με απαλή γεύση. Φορητή μηχανή εσπρέσο Outin Nano μπορεί να είναι ο ιδανικός βοηθός σας για την παραγωγή τέλειας κρέμας.
Επίπεδο ψησίματος και φρεσκάδα . Το Crema υπάρχει λόγω της φρεσκάδας του καφέ, που σχετίζεται με το καβούρδισμα του. Περιέχει τα αέρια που βρίσκουμε από το ψήσιμο, όπως διοξείδιο του άνθρακα και άζωτο. Εάν αφαιρέσετε έναν καφέ που είναι μερικών μηνών και τον φτιάξετε ως εσπρέσο, θα υπάρχει πολύ λίγη κρέμα. Εν κατακλείδι, αν θέλετε κρέμα, χρειάζεστε φρέσκο καφέ.
Τώρα που ξέρετε τι είναι η κρέμα και ποια είναι τέλεια, πάρτε την φορητή συσκευή εσπρέσο Outin Nano για μια περιστροφή και ξεκινήστε να εργάζεστε για να αποκτήσετε την τέλεια κρέμα!
Αφήστε ένα σχόλιο
Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το hCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών του hCaptcha.